سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راهکارهای پزشکان برای درمان \شرایط کوتاه\

اسدی گفت: "مادرانی که در دوران بارداری و شیردهی از مواد مغذی رنج می برند و یا در این مدت از داروهای غیرمجاز استفاده کرده اند و همچنین بی اشتهایی ، مشکلات سلامت روان ، اختلالات ترشحی و عملکرد هورمون هایی نظیر آنها وجود دارد." هورمون رشد و بیماری تیروئید یا تب و غیره در کودک از دیگر عوامل مؤثر در کاهش رشد کودکان است.

این متخصص کوتاه مدت می تواند شخصیتی باشد که در آن قد والدین بسیار زیاد در قد کودک تأثیر می گذارد و یک مسئله ژنتیکی است "، گفت: فوق تخصص بیماری های غدد درون ریز و متابولیسم بزرگسالان.

وی افزود: برای جلوگیری از قد کوتاه ، علاوه بر تغذیه مناسب مادر در دوران بارداری و شیردهی و عدم مصرف داروهای غیرمجاز ، توجه به تغذیه مناسب کودک در دوران رشد و بزرگسالی و همچنین مصرف مناسب نمک ، مکمل و ویتامین ها نقش مهمی دارند. " او دارد.

اسدی اظهار داشت: سرانجام در صورت عدم رشد کافی ، مراجعه به متخصص غدد با آزمایشات لازم آزمایشگاهی و عکسبرداری گرافیکی و بررسی سن استخوان و توجه به وضعیت بیمار ، درمان مناسب را در نظر خواهد گرفت.

این متخصص غدد ، متخصص در متابولیسم بزرگسالان و متابولیسم بزرگسالان گفت: اگر این اختلال هورمونی باشد ، درمان می شود. اگر بلوغ خیلی زود باشد ، که برای دختران زیر 8 سال و پسران زیر 9 سال تعیین شده است ، با تزریق هورمون های مربوطه تا رسیدن فرد به قد نهایی ، این روند به تأخیر می افتد.

وی گفت: اگر علت کمبود هورمون رشد باشد و در آزمایشگاه های تخصصی ثابت شود ، آمپول هورمون رشد به بیمار داده می شود.

اسدی با بیان اینکه پس از رسیدن به بزرگسالی ، درخواست افزایش قد خیلی سودآور نیست ، اظهار داشت: برخی از افراد می خواهند بعد از رسیدن به بزرگسالی قد خود را افزایش دهند و این امکان وجود دارد ؛ البته این امر ممکن است ؛ البته با از بین بردن بیماری های اساسی مورد استفاده در چندین مکمل ، فرد می تواند از نظر ارتفاع تا 25 سالگی افزایش یابد ، اما افزایش قد بعد از بزرگسالی و بسته شدن رشد غضروف ، مانند قبل از تزریق هیچ سن تزریق بلوغ و هورمون رشد بعد از این سن نه تنها رشد طولی را افزایش می دهد بلکه باعث افزایش رشد جانبی می شود.

این متخصص غدد درون ریز و متابولیسم بزرگسالان ، فوق تخصص غدد درون ریز گفت: اگر بالاخره اگر بیمار از طبقه بالا رنج می برد می تواند بعد از بزرگسالی قد خود را کمی افزایش دهد.

وی ادامه داد: تعریف قد نیز به نژاد و کشور بستگی دارد که در ایران به طور متوسط ??قد بیش از 160 دختر و بیش از 170 پسر نسبتاً مناسب است.

انوش ، متخصص تغذیه ، درباره تغذیه کودکان و نوجوانان در دوران رشد نیز گفت: چهار عامل اصلی برای افزایش قد فرد وجود دارد ، اولین عامل مهم ژنتیک یا وراثت ، عامل بعدی تغذیه مناسب و خواب و ورزش است.

وی ادامه داد: از آنجا که تغذیه نقش مهمی را ایفا می کند ، فرد باید به اندازه کافی از تمام گروه های غذایی مورد نیاز مصرف کند و غذاهایی که دریافت می کند باید از ارزش غذایی با کیفیتی برخوردار باشد ؛ معمولاً غذاهایی مانند فست فود دارای کالری بالایی هستند و فقط کالری دارند و باید از بین بردن یا به حداقل رساندن ارزش غذایی نیست.

انوشا افزود: رژیم غذایی باید در سه وعده اصلی غذایی و میان وعده های مناسب مانند میان وعده های صبح و ظهر و میان وعده های عصرانه و بعد از غذا و وعده های غذایی اصلی شامل نان و برنج و غلات ، پروتئین ، آجیل و سبزیجات باشد. نکته دیگر این است که سفارش غذا را به حداقل برساند و از خوردن غذاهای چرب و پر کالری خودداری کنید.

این متخصص تغذیه اظهار داشت: عامل بعدی ورزش است که بهتر است قد ورزش مناسب و متعادل را افزایش دهید تا در رسوب کلسیم و افزایش قد آنها کافی باشد ؛ نکته دیگر این است که خواب بهترین زمان برای خواب زود هنگام خواب است. زیرا بیشتر هورمون ها ، به خصوص هورمون رشد در شب.

وی گفت: "هیچ ماده مغذی به تنهایی وجود ندارد که بتواند بر رشد تأثیر بگذارد." غذاهای حاوی کلسیم ، منیزیم و روی و ویتامین D و C بیشترین تأثیر را در افزایش قد دارند.

انوش گفت: برای جذب این ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین D ، فرد باید بیشتر در معرض نور خورشید باشد یا در صورت عدم استفاده از مکمل ها؛ در مورد کلسیم ، از شیر و لبنیات استفاده کنید و برای به دست آوردن منیزیم از آجیل هایی مانند پسته ، بادام ، گردو و فندق استفاده کنید و خوردن انواع گوشت را فراموش نکنید ، زیرا این مواد غذایی بر رشد فرد تأثیر زیادی می گذارد.